Afbeelding

Geen ruimte voor 'OogMerkvariant' bij provincie

Algemeen

BLARICUM - De provincie zal geen onderzoek gaan doen naar het 'OogMerkvariant.' Dat is gebleken uit een gesprek met initiatiefnemer Peter van Rietschoten.

Dinsdag was hij uitgenodigd om zijn plan toe te lichten. Volgens Van Rietschoten levert het plaatsen van twee haltes in de berm van de Randweg-Oost, op het Merktracé, ruim 50 seconden tijdwinst op. Daarmee hoeft de bus niet twee keer het kruispunt bij de carpoolplaats over, waar hij nu veel tijd verliest. 

Houding 
"Vanaf de kant van de provincie is er een duidelijke houding van dat zij niet nogmaals gaan kijken naar de mogelijkheden. Dat was voortdurend te merken. De eigen bezwaren werden prominent neergelegd en de voordelen werden geattaqueerd met bedenkingen", vertelt Van Rietschoten.

Kruispunt
Wel werd er in het gesprek toegegeven dat het kruispunt geoptimaliseerd moet worden. "Maar de snelle bus is onafhankelijk van de situatie op het kruispunt", kreeg de initiatiefnemer te horen. De provincie zal dus geen onderzoek meer gaan doen en Van Rietschoten is doorverwezen naar de raden van Huizen en Blaricum.

Lees meer over deze variant in het BELNieuws.

Uit de krant