De jubilarissen, burgemeester Elbert Roest en Stef Zoon, derde van rechts, die vanavond bij zijn afscheid een koninklijke onderscheiding kreeg.
De jubilarissen, burgemeester Elbert Roest en Stef Zoon, derde van rechts, die vanavond bij zijn afscheid een koninklijke onderscheiding kreeg. Foto: Bob Awick

Koninklijke Onderscheiding Stef Zoon

Politie

LAREN - Zijn opa en vader waren al brandweerman, dus het was logisch dat Stef Zoon zelf ook bij de brandweer ging. En vanavond nam hij na 35 jaar afscheid. Reden om hem een koninklijke onderscheiding te verlenen.

Burgemeester Elbert Roest, die hem de versierselen opspeldde die behoren bij Lid in de Orde van Oranje-Nassau, roemde hem om twee kwaliteiten: zijn enorme verantwoordelijkheidsgevoel en stijlvastheid.

Dienstjaren
Omdat Zoon 35 jaar in dienst was, kreeg hij ook nog een onderscheiding voor zijn dienstjaren, net als Marcel Vos die ook 35 jaar in dienst is en nog even doorgaat. Zoon blijft verbonden als niet repressieve vrijwilliger.

Andere  jubilarissen waren vanavond: Cees de Boer en Wim Eggenkamp die beide 30 jaar in dienst zijn als vrijwilliger, Olaf de Schouwer en Sander Willard die 20 jaar in dienst zijn en Walter van den Akker en Rocco van Tiggele die 12,5 jaar in dienst zijn.

Postcoördinator
"Samen zijn deze jubilarissen maar liefst 195 jaar in dienst", aldus tijdelijk postcoördinator Ronald van den Brink. Hij nam het stokje vorig jaar over van Hans Schotsman die stopte.

Schotsman had nog een verrassing in petto voor iedereen. "De kantine hier mist nog iets waar alle namen van de postcommandanten van brandweer Laren op staan die er ooit zijn geweest."

Brandweerstaf
Vervolgens overhandigde hij Van den Brink een brandweerstaf met plaatje waarop die namen ingegraveerd waren. Deze kon meteen in de beugel in de kantine worden opgehangen.

Uit de krant