Foto: Versa Welzijn
Foto: Versa Welzijn

Blaricums Taalcafé als een tweede thuis

Buurt / wijk

BLARICUM - Wijkcentrum de Malbak is vanaf iedere week de plek waar het Taalcafé plaatsvindt. Mensen van allerlei nationaliteiten kunnen hier naartoe komen om samen met vrijwilligers de Nederlandse taal onder de knie te krijgen. Wethouder Ben Lüken was aanwezig bij de aftrap van dit nieuwe project.

De bestuurder kwam de deelnemers en de vrijwilligers succes wensen. "Het is belangrijk dat je plezier hebt in het leren. Dat weet ik uit de jaren waarin ik onderwijzer ben geweest", sprak Lüken. "Leren gaat het best in een omgeving waar je je op je gemak voelt. Hier in het Taalcafé hangt een fijne sfeer. Een van de deelnemers zei al tegen me dat het voelt als een tweede thuis. Daar kunnen we met z'n allen trots op zijn. Dit hebben jullie nu al bereikt en jullie zijn nog maar net begonnen."

Sociaal
Bij de start van het Taalcafé in het wijkcentrum aan de Burgemeester Tydemanplein 3 was het meteen goed druk tot tevredenheid van Susan Bakker, sociaal werker van Versa Welzijn en organisator van het Taalcafé. Ook initiatiefneemster Melissa Alfeu was tevreden over de opkomst. Dat de Nederlandse taal wordt bijgebracht vindt de Braziliaanse belangrijk. Tevens stipt zij de sociale functie van deze activiteit aan. 

Uit de krant