Afbeelding
Foto: NH
Video

Bewoners verzetten zich tegen fusieplannen

Politiek

LAREN - Het verzet tegen de fusieplannen voor de gemeenten groeit in de BEL-gemeenten. Er ontstaat tussen de verschillende gemeenten zelfs een levendige uitwisseling van actiemateriaal. Zo helpen anti-fusie-activisten uit Laren de medestrijders uit Eemnes aan actieposters.

Nicole van Oudheusden is een echte Eemnesser en wil graag dat Eemnes zelfstandig blijft. Dus ze plakt het stadje vol met actieposters. "Als je aan Eemnes denkt, dan denk je aan groen en dat is wat wij op de poster hebben afgedrukt", vertelt Nicole.

De poster is bedacht door Laarders met juist weer typische dingen uit Laren. "De basiliek is het belangrijkste gebouw van de gemeente", zegt Timo Smit, voorzitter van Larens Behoud. De partij wilde een tegengeluid laten horen en dat wordt graag overgenomen. Hij heeft meer dan tachtig aanvragen voor posters in Laren, Eemnes en Blaricum. 

"Als de provincie niet wil luisteren dan gaan we als burgers zelf aan de slag en dat hebben we gedaan. We nemen eigen initiatief en we hopen dat het werkt", zegt Nicole. De gemeente is niet echt gediend van de posters, want na een paar dagen waren ze al weer weg. Maar de actievoerders geven niet op. "Ze kunnen ze blijven weghalen, maar we hangen ze allemaal weer terug", aldus een lachende Nicole. 

Uit de krant