Afbeelding

Dodenherdenking Eemnes

Algemeen

EEMNES - Dodenherdenking in Eemnes vindt plaats bij het Vrijheidsmonument op het Plantsoen. Vooraf vertrekt er een stille tocht vanaf De Hilt aan de Hasselaarlaan. Na afloop is er een herdenkingsconcert in de Rooms-Katholieke Kerk aan de Wakkerendijk.

19.40 uur - start stille tocht vanaf De Hilt

Burgemeester en wethouders, met direct daarachter de kinderen van de scholen, leiden de tocht. De tocht wordt begeleid door Drum- en Showband MCC.

Plantsoen
Aanwezigen op het Plantsoen wordt gevraagd zich in een cirkelvorm op te stellen en om de doorgang vanaf het Plantsoen en de plaats vóór het monument vrij te houden voor het gemeentebestuur en de schoolkinderen.

De kinderen zullen ook de officiële kransen en bloemstukken leggen. Direct aansluitend kunnen de andere aanwezigen hun bloemen leggen. Om 20.00 uur worden hier twee minuten stilte gehouden.

Herdenkingsconcert
Rond 21.00 uur - Herdenkingsconcert

Direct aansluitend aan de herdenking bij het monument op het Plantsoen wordt in de R.K. Kerk aan de Wakkerendijk 58 een herdenkingsconcert verzorgd door Vocaal Ensemble Puur, onder leiding van Paul Snoek. Om de kosten te dekken wordt entree gevraagd: 10 euro per persoon (vanaf 12 jaar).

Uit de krant