Het onderzoek naar de kruising Randweg Oost - Stichtseweg van Huizen is afgerond en nu gaan de regiowethouders gezamenlijk voor meerijden over 't Merk.
Het onderzoek naar de kruising Randweg Oost - Stichtseweg van Huizen is afgerond en nu gaan de regiowethouders gezamenlijk voor meerijden over 't Merk.

College Blaricum vraagt raad uitstel beslissing snelle bus

Politiek

BLARICUM - Het college van burgemeester en wethouders van Blaricum heeft de raad in een memo verzocht om vanavond tijdens de raadsvergadering nog geen besluit te nemen over het Hoogwaardig Openbaar Vervoer, de snelle bus naar Hilversum.

Blaricum en Huizen hebben namelijk met de wethouders van Laren, Eemnes en Hilversum afgesproken om tijdens de stuurgroepvergadering van 13 juli te overleggen naar een oplossing die meerijden over 't Merk  mogelijk maakt.

HOV-waardig
Uit het laatste onderzoek van de gemeente Huizen blijkt namelijk dat als er over een langer deel van het tracé gekeken wordt, bijvoorbeeld tot de halte in Eemnes, het tracé over 't Merk wel HOV-waardig kan zijn.

In het geval dat deze mogelijkheid niet voldoet aan de gestelde HOV-normen willen de vijf wethouders pleiten voor constructief overleg met alle betrokkenen over meerijden via de Meent.

Nieuw voorstel
"Wij stellen u voor om de uitkomsten van dit overleg af te wachten en het college van B en W de vrijheid te geven om het zomerreces te benutten om de uitkomsten van de stuurgroepvergadering verder uit te werken zodat zij na de zomer met een nieuw voorstel kan komen", staat er in het memo.

"De beraadslagingen over dit onderwerp in de meningvormende raad kan wel doorgaan en worden gebruikt om de portefeuillehouder richting te geven ten behoeve van het vervolg."

Raad
De raad zal bij het vaststellen van de agenda vanavond kunnen aangeven of zij inderdaad wel over het onderwerp wil spreken en het besluit uit wil stellen.

De bewonersgroepen uit Blaricum en Huizen hebben inmiddels aangegeven vanavond wel massaal aanwezig te willen zijn om te horen wat de raadsleden over dit onderwerp zullen zeggen.

Uit de krant