De wethouder opent officieel het plein door het doorknippen van een lintje. (foto's Bob Awick)
De wethouder opent officieel het plein door het doorknippen van een lintje. (foto's Bob Awick)

Vernieuwde schoolplein Bernardus geopend

Algemeen

BLARICUM - Het vernieuwde schoolplein van de Katholieke Basisschool Bernardus in het oude dorp van Blaricum lag er al weer een paar weken, maar vanmiddag werd het officieel geopend door wethouder Anne-Marie Kennis. Zij knipte het lintje door.

"Het oude was heel 'betonnerig' en saai. De ouderraad wilde graag wat anders, dus ben ik om tafel gaan zitten met het bestuur van de Alberdingk Thijm Scholen waar we zijn aangesloten", vertelt directeur Guus Braakhuis.

Groen en uitdaging
"We wilden meer groen en meer uitdaging voor de kinderen. Een schoolplein ook dat past in het oude dorp. We hebben een ideetje op papier gezet en dat kon worden uitgevoerd."

Nu is er meer groen en ook de haag is weer opgeknapt. Daarnaast is er een familieschommel, een touwladder, een zandbak van hout, een fietscircuit met benzinepomp en parkeervakken, een twisterplek en een klein voetbalveldje.

Enthousiast
"De kinderen maken er al enthousiast gebruik van en het is een mooie manier om ons als Bernardusschool te laten zien. Als je het plein opkomt, past het bij ons plein bij het dorpse karakter."

Na de officiële opening werd het voetbalveldje ingewijd door de leerlingen en niemand minder dan oud-voetballer Kenneth Pérez. Daarna konden de leerlingen nog onder begeleiding van leerkrachten spelletjes spelen.

Jaarafsluiting
"We hebben er meteen een jaarafsluiting van gemaakt met de ouders. Voor hen was er een hamburger uit de Big Green Egg en voor de kinderen waren er crêpes en natuurlijk een ijsje."

Kenneth Pérez aan de bal op het vernieuwde schoolplein.

Uit de krant