Het college wil de bus door de Blaricummermeent laten rijden, maar dan niet via een vrije busbaan.
Het college wil de bus door de Blaricummermeent laten rijden, maar dan niet via een vrije busbaan.

College: Meerijden Meent voor snelle bus

Politiek

BLARICUM - Het college van Burgemeester en Wethouders van Blaricum gaat de gemeenteraad voorstellen om wat betreft het HOV (Hoogwaardig Openbaar Vervoer) te kiezen voor een tracé waarin meerijden via de Meent wordt gerealiseerd.

Als voorwaarde wil het college dan wel stellen dat de vrije busbaan geen onderdeel uitmaakt van het traject Huizen-Blaricum voor de snelle bus. Verder stelt het college de raad voor om toe te treden tot de stuurgroep van het project HOV 't Gooi.

Geen alternatief
"De afgelopen twee jaar zijn er verschillende onderzoeken gedaan naar alternatieve tracés over het Merk. Geen enkel alternatief blijkt echter voldoende HOV-waardig te zijn", stelt het college.

"De stuurgroep HOV 't Gooi heeft aangegeven nu verder te willen met het project. Het College van Blaricum hecht aan HOV, mede op basis van recent onderzoek dat uitwijst dat bereikbaarheid in de toekomst een belangrijke voorwaarde is voor de economische groei en de daarmee samenhangende werkgelegenheid in de Regio Gooi en Vechtstreek."

Uit de krant