De actiegroep heeft onder andere oranje linten om bomen gedaan die gekapt zouden worden bij de keuze voor een vrije busbaan.
De actiegroep heeft onder andere oranje linten om bomen gedaan die gekapt zouden worden bij de keuze voor een vrije busbaan.

Actiegroep stopt als vrije busbaan niet doorgaat

Buurt / wijk

BLARICUM - "De actiegroep 'Busbaan nee; bomen ja' stopt als de vrije busbaan inderdaad niet doorgaat, laat initiatiefneemster Dian Vrijmens weten.

"Dan wordt het weliswaar geen meerijden over 't Merk, maar dan is wel ons doel behaald om de vrije busbaan tegen te houden."

Enquête
Negen maanden geleden ontstond de actiegroep uit de gehouden enquête onder inwoners van Huizen en Blaricum tegen de vrije busbaan.

"We hebben in die 9 maanden keihard actiegevoerd en we wachten nu af hoe het voorstel van het college van Blaricum wordt ontvangen."

Gesprek
Vrijmans heeft gesproken met wethouder Liesbeth Boersen. "We hadden nog een gesprek van haar te goed over de ingeleverde handtekeningen."

Daar kwam ook het Blaricumse voorstel om te kiezen voor meerijden over de Meent aan de orde, maar alleen als de vrije busbaan dan als optie verdwijnt.

Garantie
"Pas als de garantie er ligt dat die vrije busbaan niet doorgaat, dan stop ik met de actiegroep en ga ik me richten op andere dingen in het leven", aldus Vrijmens.

Wethouder Liesbeth Boersen heeft inmiddels ook gesproken met gedeputeerde Elisabeth Post van de provincie Noord-Holland, die verantwoordelijk is voor de snelle bus.

Geen harde toezegging
"Gedeputeerde Elisabeth Post en ik hebben een goed en inhoudelijk gesprek gehad. Op dit moment kan zij geen harde toezegging doen. Dit laat onverlet dat de raad van Blaricum over het voorliggende HOV-voorstel een besluit kan nemen", laat de wethouder weten.

"Als aan de voorwaarden die in het raadsvoorstel zijn opgenomen niet door de provincie tegemoet gekomen kan worden, ontstaat er een nieuwe situatie en komt het college bij de raad terug."

Uit de krant