Afbeelding

Burgemeesters: 'Hou azc open op waakvlamstand'

Politiek

LAREN - De burgemeesters van de regio hopen dat het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) het asielzoekerscentrum op Crailo toch openhouden. Dat hebben ze aan het COA laten weten. 

Het COA heeft plannen om de deuren van het azc per oktober te sluiten vanwege de steeds lager wordende toestroom van asielzoekers. De burgemeesters hopen dat tegen te houden en alle voorzieningen van Crailo toch open te houden.

Volgens hen bestaat er zeer waarschijnlijk geen alternatief voor opvang mocht de vluchtelingenstroom straks toch weer toenemen.

Verwachte toename asielzoekers
Volgens de burgemeesters zou het COA er goed aan doen om het azc open te houden op een zogenaamde 'waakvlamstand'. Dan wordt er straks gewoon doorgewerkt en kunnen de 50 bewoners van nu toch op Crailo blijven wonen.

Mocht de toestroom van vluchtelingen toch weer toenemen dan kan het azc opschalen en kunnen er toch tot maximaal zeshonderd asielzoekers gehuisvest worden. 

Gesprekken tussen belanghebbenden
Wat er exact gaat gebeuren met het azc op Crailo moet nog deze maand zeker worden. Er wordt nog gesproken tussen de regio, de provincie en het COA. 

Uit de krant