Alle winnaars van een trofee of kunstkoe op de foto met burgemeester Roland van Benthem.
Alle winnaars van een trofee of kunstkoe op de foto met burgemeester Roland van Benthem. foto: Bob Awick

Koeientrofee voor Frans van Valkengoed en Tractor Pulling

Algemeen

EEMNES - Het bleef gisteren tot het einde toe spannend, maar uiteindelijk gingen de Eemnesser Koeientrofee's naar Frans van Valkengoed in de categorie Individuen en in de categorie Groepen naar Tractor Pulling Eemnes.

Dit jaar zijn een 14-tal groepen en individuen in het zonnetje gezet die door de Eemnesser bevolking of door de Eemnesser verenigingen en stichtingen voorgedragen zijn vanwege hun maatschappelijke prestatie of vanwege hun sportieve verdiensten in het afgelopen jaar. In tegenstelling tot andere jaren waren dit jaar helaas geen voordrachten in de categorie jeugd.

Kalfje
Voor de pauze kregen allen die waren voorgedragen uit handen van Burgemeester Van Benthem een oorkonde met kalfje uitgereikt voor hun bewezen verdiensten.

In de categorie Individuen waren dit Marjan Brand, Henry Dop, Loes Gorter, Margreet Groeneveld-Kaiser, Jan van 't Klooster, Paul Loman, Gerben van Straalen, Frans van Valkengoed, Jos Weterman en Sascha v.d. Zwaan-Hendrikse. Bij de categorie Groepen waren dit de Vrijwilligers van het Kringloopcentrum, de Vrijwilligers van de Wereldwinkel, Tractor Pulling Eemnes en Ben Griffioen/Ernst Jan Zwijnenberg.

Spannend
Na de pauze werden de Eemnesser Koeien uitgereikt. Tot het laatst was het spannend wie in de prijzen zou vallen. Bij de individuen ging de keuze tussen Frans van Valkengoed, Loes Gorter en Paul Loman. Uiteindelijk won Frans van Valkengoed de Eemnesser Koe en kregen Loes Gorter en Paul Loman de zogenaamde Kunstkoe.

Bij de groepen ging de strijd tussen Tractor Pulling Eemnes en Ben Griffioen/Ernst Jan Zwijnenberg. Laatstgenoemden ontvingen de Kunstkoe en Tractor Pulling Eemnes ontving dit jaar de Eemnesser Koeientrofee voor Groepen.

Uit de krant