De bewoners van het Eiland van Eemnes hopen dat er gekozen wordt voor een van de alternatieven voor de halte van de snelle bus.
De bewoners van het Eiland van Eemnes hopen dat er gekozen wordt voor een van de alternatieven voor de halte van de snelle bus.

Eiland van Eemnes laat impact snelle bus zien

Buurt / wijk

EEMNES - Het bewonerscomité van het Eiland van Eemnes heeft vandaag aan de stuurgroep HOV (Hoogwaardig Openbaar Vervoer) laten zien wat de oorspronkelijke plannen  voor een halte van de snelle bus van de provincie voor impact hebben op hun omgeving.

Met linten en een spandoek werd inzichtelijk hoe de oorspronkelijk geplande oprit naar een halte van de snelle bus voor de buurt betekent. "Daarnaast hebben wij nogmaals onze bezwaren laten horen."

Oplossingen
Het buurtcomité heeft tijdens het gesprek ook gevraagd naar de stand van zaken wat betreft de door Eemnes unaniem ondersteunde oplossingen aan de zuidzijde van de Verlegde Laarderweg.

"Wij hebben ook nog een nadere bestudering van de rijtijden van de Sprey/van de Berg variant op tafel gelegd en aanvullende optimalisaties om eventuele verschillen van langere rijtijden helemaal weg te nemen."

Laten varen
De bewoners hopen dat de stuurgroep na het bezoek het oorspronkelijke plan laten varen en kiezen voor de Sprey/van de Berg variant of een halte bij de A27. "Daar zijn we nog steeds niet gerust op."

Uit de krant