Inwoners dachten mee over de toekomst van hun dorp Laren tijdens de inwonertop L100.
Inwoners dachten mee over de toekomst van hun dorp Laren tijdens de inwonertop L100. Foto: Gemeente Laren

Tien ideeën om van Laren een mooier dorp te maken

Mensen

LAREN - De gemeenteraad van Laren sprak afgelopen donderdag in de commissie Maatschappij en Financiën (M&F) over de uitslag van de dialoog met haar inwoners.

Onder andere gaat het over de top tien van ideeën om van Laren een nog mooier dorp te maken. Want wie met haar inwoners praat, is het ook verplicht om daar iets mee te doen. Dat is in ieder geval de achterliggende gedachte van het raadsvoorstel.

Vervolg
"Uit de snelle en enthousiaste respons blijkt dat het dorp Laren heel enthousiast is over deze nieuwe vormen van dialoog." Reden genoeg om voor te stellen om hier een vervolg aan te geven in de komende twee jaar en ook om de top 10 ideeën verder op te pakken.

Deze top tien is ontstaan op de L100 inwonertop die op 17 september werd gehouden. In groepjes van tien werd er samengewerkt en werden allerlei ideeën uitgewerkt. Deze zijn vervolgens op de ramen van College de Brink geplakt, waar de inwonertop werd gehouden.

Top 10
Deelnemers konden gele stippen plakken bij de ideeën die ze het meest aanspraken en dat resulteerde in de volgende top 10, in willekeurige volgorde:
1. Onze jongeren zijn onze toekomst
2. Veilig bewegen door Laren
3. Laren verkeersveilig voor iedereen
4. Leven in Laren is een dorpsfeest
5. Groen
6. Samenwerking burgers en overheid
7. Waterafvoer
8. Wijkgerichte aanpak
9. Behoud eigen identiteit Laren binnen BEL
10. Meer verbinding tussen Laarders

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant