Loco-burgemeester Niels Rood overhandigt de sleutel aan Prins Jeroentje.
Loco-burgemeester Niels Rood overhandigt de sleutel aan Prins Jeroentje. Foto's: Bastiaan Miché
foto's

Eemnes weer Fidelsliert

Cultureel

EEMNES - De sleutel van Eemnes is gisterenavond om 23.11 uur door loco-burgemeester Niels Rood overhandigd aan Prins Jeroentje van Carnavalsvereniging De Sliertjes. De stad is nu tijdelijk Fidelsliert.

Voor het eerst moest de prins een speciale gelofte afleggen. "Een noviteit, maar we moeten mee met onze tijd. De mensen vertrouwen het bestuur niet meer? Dan gaan wij ook wat meer op onze strepen staan," lichtte Rood toe. 

Verkeerde handen
De Raad van Elf werkte graag me: "We zijn elke ochtend als we wakker worden verstandige mensen, maar naarmate zo'n dag verstrijkt kan er van alles gebeuren. En de sleutel van de stad is te belangrijk om in verkeerde handen te laten vallen."

De letterlijke tekst van de gelofte: "Ik, Prins Jeroentje, beloof namens de gehele Raad van Elf van de Sliertjes plechtig dat ik, rechtstreeks noch middellijk, de sleutel van de Stad Eemnes gedurende het carnaval van 2017 zal verkopen op Marktplaats, zal verwedden bij de plaatselijke autoraces, of voor korte of langere tijd in handen zal stellen van de Commissaris van de Koning van de provincie Noord-Holland."

De loco-burgemeester leest de gelofte voor.

Poseren voor het statie-portret.

En daarna weer door met feesten.

Uit de krant