Afbeelding

Laren werkt aan sportraad

Algemeen

LAREN - Laren krijgt een Sportraad. Elsemieke Havenga is bereid gevonden de voorzittersrol op zich te nemen. Zij gaat aan de slag met de verdere vorming van het bestuur. De Sportraad heeft tot doel sport en sportieve recreatie voor jong en oud in Laren te bevorderen en de sociale cohesie te versterken. 

Met het instellen van de Sportraad onderstreept het college het belang dat het hecht aan de maatschappelijke functie van sport. De Sportraad kan, gevraagd en ongevraagd, de wethouder Sport van advies dienen.

Elsemieke Havenga-Hillen heeft een rijk sportverleden. Zij was jarenlang speelster van de nationale hockeyploeg waarmee ze drie wereldtitels behaalde en in 1984 Olympisch goud won. Ze was tot vorig jaar vicevoorzitter van de LMHC en woont al 24 jaar in Laren. Daarnaast heeft ze meerdere bestuurlijke functies vervuld. Op dit moment is ze voorzitter van de Raad van Toezicht van Plan Naderland en bestuurslid van Spieren voor Spieren.

Wethouder Ton Stam: "Sport heeft grote maatschappelijke betekenis. Sport laat mensen participeren in de samenleving. Zij worden letterlijk en figuurlijk 'actiever'. Daarom ben ik erg blij met de oprichting van de Sportraad. Met Elsemieke Havenga hebben we bovendien een bevlogen voorzitter gevonden die een schat aan (top)sportervaring meeneemt." .

Uit de krant