Met 6 liter water in een rugzak liepen de kinderen 6 kilometer.
Met 6 liter water in een rugzak liepen de kinderen 6 kilometer. Foto: Tineke Vermeer
Foto's

21.500 euro voor Wandelen voor Water

Algemeen

BEL- Leerlingen van basisscholen uit Eemland en het Gooi, waaronder uit Blaricum, Laren en Eemnes, hebben maar liefst 21.500 euro bijeen gewandeld voor de actie Wandelen voor Water.

Burgemeester Roland van Benthem van Eemnes maakte dit totaalbedrag bekend vandaag, toen de leerlingen in Eemnes hun kilometers hadden afgelegd. Zelf bracht hij een cheque van 500 euro mee van de gemeente.

6 liter water
Van de deelnemende scholen liepen 804 leerlingen mee uit groep 7 en 8. Startend in hun woonplaats liepen zij een route van 6 kilometer en droegen daarbij een rugzakje met 6 liter water in flessen.

Vooraf hebben de kinderen een gastles gehad, waarin werd uitgelegd hoe belangrijk schoon (drink)water is en hoeveel moeite kinderen in veel derdewereldlanden moeten doen om aan water te komen.

Niets werkt zo overtuigend als zelf voelen hoe zwaar dat is, al is het maar één keer. Vóór hun prestatie vroegen de kinderen hun familie, buren en vrienden om een sponsorbijdrage.

Rotaryclubs
Net als vorige jaren was dit een samenwerking tussen de Rotaryclubs 'Baarn-Soest', 'Blaricum-Centaurea', 'Huizen-Gooimeer', 'Laren-Blaricum' en 'Soestdijk'. Veel lokale sponsors leverden een bijdrage aan de actie.

In Eemnes luidde het klokkenluidersgilde uitbundig de klokken tijdens de wandeling van vandaag. Bij het begin- en startpunt was er een feestelijke omlijsting en tot slot een trotse burgemeester, die de symbolische cheque in ontvangst mocht nemen.

Zanddam
Het uiteindelijke doel van deze samenwerkende organisaties is de bouw van een vijfde zanddam en bijbehorende sanitaire voorzieningen in de provincie Konso in Ethiopië.

Met de opbrengst van de acties in vorige jaren zijn de eerste drie zanddammen al gerealiseerd. Een vierde is in de maak en voor de vijfde is onlangs een locatie bepaald.


Een appeltje en drankje tijdens een pauze. (foto: Tineke Vermeer)

Burgemeester Elbert Roest (rechts) uit Laren mocht een deel van het bedrag in ontvangst nemen. (foto: Tineke Vermeer)

De leerlingen uit Eemnes laten burgemeester Roland van Benthem zien wat zij bijeen hebben gelopen. (foto: Studio Kastermans)

Uit de krant