Er kan weer met het computersysteem gewerkt worden bij de BEL-gemeenten.
Er kan weer met het computersysteem gewerkt worden bij de BEL-gemeenten. Foto: Pixabay

Dienstverlening BEL-gemeenten weer hervat

Algemeen

BEL - De BEL Combinatie is sinds vanmiddag 14.30 uur weer volledig operationeel en dit betekent ook dat de gehele dienstverlening aan de inwoners van de BEL-gemeenten is hervat. Gisteren gingen de balies van Burgerzaken al open.

De BEL-gemeenten zetten maandagmiddag 27 maart hun systemen uit, kort nadat zij getroffen waren door een virusaanval. Doordat de systemen snel na de activering van het virus ontkoppeld zijn, is de schade voor een groot deel beperkt gebleven. Verdere herstelwerkzaamheden worden gepland en uitgevoerd. Dit heeft echter geen gevolgen voor de dienstverlening.

Contact opnemen
De gemeenten roepen inwoners op doe maandag 27 maart vóór 14.30 uur een aanvraag gedaan hebben of andere zaken geregeld hebben bij de gemeenten contact op te nemen. "Wij checken dan of die gegevens er nog zijn of herstellen dat voor u." Op de websites van de gemeenten staat hoe contact kan worden opgenomen.

"Mensen met een afspraak bij Burgerzaken kunnen daarvoor gewoon langskomen. Wie een afspraak bij Burgerzaken had die niet door kon gaan of wie zijn telefoonnummer daar heeft achtergelaten, wordt u zo spoedig mogelijk gebeld door medewerkers van het team voor het maken van een nieuwe afspraak." Dit geldt ook wanneer inwoners een afspraak hadden met team Vergunningen.

Uit de krant