Ben Griffioen (rechts) toont trots het eerste exemplaar van zijn boek.
Ben Griffioen (rechts) toont trots het eerste exemplaar van zijn boek. Foto: Bob Awick

Feestje eerste boek Eemnesser Ben Griffioen

Cultureel

EEMNES - Auteur Ben Griffioen uit Eemnes heeft zaterdagavond op de Deel aan de Wakkerendijk het eerste exemplaar van zijn boek 'Concreet Leven met Jezus' uit handen van uitgever Cees Scholten gekregen.

Ben Griffioen is als oudste en jongerenleider actief binnen de Evangelische Gemeente in zijn woonplaats. Het dorp waar hij samen met zijn vrouw en twee jonge kinderen met veel plezier woont.

Samenvatten
Als hij het boek in een zin moet samenvatten, komt er niet meteen een antwoord. "Dat is best wel moeilijk", zegt hij. Uiteindelijk weet hij het wel kort in een paar zinnen te verwoorden.

"Het is een boek voor jongeren waarmee ik wil bereiken dat ze concreet met Jezus leven. Niet omdat ze dat van huis uit hebben meegekregen, maar als bewuste keuze. En dan heel praktisch hoe dat te doen."

Praktijk en theorie
Ben schreef het boek vanuit de praktijk, maar met theorie. "De combinatie van Bijbeluitleg en de vele getuigenissen maken 'Concreet Leven met Jezus' tot een krachtig en lezenswaardig boek", aldus de uitgever Scholten.

De presentatie was een echt feestje. De muziek werd verzorgd door zang- en aanbiddingsleider André van Zijl van de Evangelische Gemeente in Eemnes en dus geen onbekende van de kersverse auteur.

Uit de krant