Burgemeester Elbert Roest met de vijf onderscheiden Laarders.
Burgemeester Elbert Roest met de vijf onderscheiden Laarders. Foto: Bob Awick

Koninklijk lintje voor vijf Laarders

Mensen

LAREN - Burgemeester Elbert Roest heeft vandaag vijf inwoners van Laren een Koninklijke onderscheiding uitgereikt. Alle vijf zijn benoemd tot Lid of Officier in de Orde van Oranje-Nassau voor hun enthousiaste en vrijwillige inzet. Elk op hun eigen manier.

Mevrouw Vroom-van Beek heeft in 1990 de Klachtenopvang Laren-Blaricum-Eemnes opgericht, als onderdeel van de Patiëntenraad. Zij was twaalf jaar voorzitter en drijvende kracht van de Klachtenopvang.

Daarnaast is zij ook nog lange tijd van grote waarde geweest voor de Singer Shop en Singer Laren. In 1998 besloot mevrouw Vroom-van Beek haar helpende hand te bieden aan Hospice Kajan. Als vrijwilliger werkt ze daar nog steeds mee aan de fondsenwerving. Zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Ringsteken
De heer Bon is al vanaf 1991 vrijwilliger bij Oranjecomité Laren NH en daarvoor benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is tijdens de feestweek verantwoordelijk voor de organisatie en uitvoering van het ringsteken met sjezen en rijtuigen . Als spreekstalmeester begeleidt en presenteert hij het geheel  op geheel eigen wijze: correct en met een kwinkslag.

Sinds 2003 voert de heer Bon allerlei vrijwilligerswerkzaamheden voor parochie Sint Jan uit. Ook is hij chauffeur voor de Stichting Rolstoelbusvervoer 't Gooi (Rollybus). Naast zijn vrijwilligerswerk is de heer Bon al meer dan tien jaar mantelzorger voor zijn vrouw.

Hockeyclub
De heer Boomsma is benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau voor zijn vrijwilligerswerkzaamheden op regionaal, provinciaal, landelijk en internationaal niveau.

Onlangs nam hij afscheid als bestuurslid van de International Council of Marine Industry Associations (ICOMIA), de internationale organisatie van de recreatievaartindustrie wereldwijd. Binnen Laren was de heer Boomsma jarenlang zeer actief binnen de Larensche Mixed Hockey Club (LMHC), onder andere als secretaris. 

MCC
Mevrouw De Leeuw is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau, omdat zij zich ruim 32 jaar intensief inzet voor de Larense samenleving en vanwege haar afscheid als secretaris van Drum- & Showband MCC. Zij heeft zich sinds 1984 voor het muziekkorps ingezet.

Ook is ze secretaris van buurtpreventievereniging Heidezicht Laren geweest. Voor de Stichting Goede Herder Kapel heeft mevrouw De Leeuw een boekwerk gemaakt met 227 foto's van de bouw en realisatie van de kapel. De website voor de stichting heeft zij online gezet in 2011 en beheert zij nog steeds.

Patiëntenvervoer
Mevrouw Bushoff-Ruhe vierde vorig jaar haar 25 jarig jubileum als vrijwilliger bij het patiëntenvervoer van het Tergooi Ziekenhuis. Op de afdeling Patiëntenvervoer zorgt zij er met groot enthousiasme voor dat de patiënten veilig en vlot op de plaats van bestemming komen.

Ook is ze een aantal jaren in het coördinatorenoverleg vertegenwoordigster geweest van de 'donderdaggroep' van het patiëntenvervoer. Ook zij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Uit de krant