Afbeelding

Raad praat vanavond over toekomst Laren

Politiek

LAREN - De gemeenteraad van Laren praat vanavond over de toekomst in een extra raadsvergadering die om 20.00 uur begint. De gemeente is betrokken bij een provinciale herindelingsprocedure en de provincie wil naar maximaal drie gemeenten in de regio.

Onderdeel van het gesprek is de memo die het college van burgemeester en wethouders twee weken geleden naar de raad heeft gezonden.

Eén gemeente
Hierin meldt zij dat zelfstandigheid het uitgangspunt blijft, maar dat een drie-gemeenten-model geen oplossing is. Als de provincie kiest voor een fusie, dan maar gelijk voor één gemeente in Gooi en Vechtstreek gaan.

Daarnaast wordt in de vergadering gesproken over het verslag van het open overleg dat de gedeputeerde van Noord-Holland met het college heeft gehad over dit onderwerp. 

BEL Combinatie
Ook staan op de agenda vragen van de VVD over de BEL Combinatie. De partij maakt zich zorgen over de slagkracht van de BEL Combinatie nu Eemnes heeft aangegeven zelfstandig te willen blijven.

Insprekers zijn welkom en kunnen zich vooraf bij de vergadering melden bij de griffier. Zij mogen maximaal twee minuten inspreken.

Uit de krant