Wandelvierdaagse Het Gooi zoekt samenwerking met GNR.
Wandelvierdaagse Het Gooi zoekt samenwerking met GNR.

Goois Natuurreservaat nieuwe partner Wandelvierdaagse

Sport

LAREN - De Stichting Wandelvierdaagse Het Gooi gaat nauw samenwerken met het Goois Natuurreservaat. Vrijwilligers zullen dit jaar voor het eerst koffie en thee schenken voor de wandelaars bij het hoofdkantoor van GNR in de buurt van de natuurbrug bij Crailo.

"Wij zijn erg blij met deze partner, omdat wij bij onze maandelijkse wandeltochten en de vierdaagse altijd gebruik mogen maken van de schitterende natuurterreinen van het GNR", zegt voorzitter Tim Bitter van de wandelstichting.

Rustpunt
"Het eerste resultaat van deze prille relatie is dit jaar al te merken. Er komt een rustpunt bij het hoofdkantoor van het GNR, vlak bij de natuurbrug Crailo, en de vierdaagselopers kunnen onderweg op de heide de Gooise schaapskudde bewonderen."

De negende editie van het wandelevenement is van 21 tot en met 24 juni. Her en der zijn de eerste spandoeken voor de Wandelvierdaagse al in de BEL-dorpen te vinden. Het aantal aanmeldingen ligt, terwijl de inschrijving nog open is, op hetzelfde niveau als in het recordjaar 2016. Toen gingen meer dan 1600 lopers op pad.

Afstanden
Ook dit jaar is de vier keer twintig kilometer veruit het populairst. Wandelaars kunnen ook kiezen voor minder dagen en kortere of langere afstanden.

"De vier routes zijn nog mooier dan vorig jaar", verzekert Bitter. "Dit jaar lopen we rond de schaapskooi in Blaricum en is er een nieuwe lus bij de Ankeveense plassen", zegt de voorzitter van de stichting tot slot.

Uit de krant