De kleurrijke olifanten zijn vanaf zondag in het centrum te zien.
De kleurrijke olifanten zijn vanaf zondag in het centrum te zien. Foto: Elephant Parade

Elephant Parade Laren start zondag met feestelijke optocht door het dorp

Algemeen

Laren Wie wint de Elephant Parade Laren Ontwerpwedstrijd? Wethouder Smit maakt de winnaar zondag om 13.30 uur op de Brink bekend.

Tijmen Smit kijkt uit naar dat moment: "Op de oproep om deel te nemen aan onze ontwerpwedstrijd is flink gehoor gegeven. Ondanks dat deelnemers slechts twee weken de tijd hadden om een ontwerp te bedenken en in te zenden, kregen we een groot aantal reacties. Daar zaten veel bijzondere, originele en kleurrijke exemplaren tussen. Het was dan ook geen gemakkelijke opgave om het winnende ontwerp te kiezen. Gelukkig kregen we hierbij uitgebreid advies van de artistiek leider van Elephant Parade en van Singer Laren. Hun stem gaf uiteindelijk de doorslag."

Levensgroot

Zestig levensgrote kunstolifanten sieren deze zomer het centrum van Laren. De olifanten zijn beschilderd door lokale en internationale kunstenaars en artiesten. De kunstolifanten zijn in Laren te bewonderen tot eind september, daarna worden alle beelden geveild onder leiding van een professioneel veilinghuis zoals Christie's en Sotheby's.

Volgens Smit snijdt het mes daarmee aan twee kanten: "De prachtige kunstolifanten trekken veel bezoekers, wat ons de mogelijkheid geeft om te laten zien wat voor moois Laren nog meer te bieden heeft. Daarnaast steunen we met de parade ook het goede doel, want een deel van alle inkomsten van Elephant Parade gaat naar NGO Elephant Family. Dit is een organisatie die zich wereldwijd inzet voor het behoud van de Aziatische olifant."

Achter de schermen wordt hard gewerkt om het winnende kunstwerk op tijd klaar te hebben. Smit wil er nog niets over zeggen: "Ik krijg veel vragen over wie de winnaar is en hoe het winnende ontwerp eruitziet. Maar ik verklap niks. Kom zondag maar kijken."

 

 

Uit de krant