Felicitaties van de wethouder Wethouder Lankrijer feliciteert de drie leden van de WAC Eemnes.
Felicitaties van de wethouder Wethouder Lankrijer feliciteert de drie leden van de WAC Eemnes. Foto: Studio Kastermans

Wethouder feliciteert WAC Eemnes met 30-jarig bestaan

Algemeen

EEMNES - Het 30-jarig bestaan van de Woonadvies Commissie Eemnes (WAC) is gevierd met een feestje: verschillende toespraken, een rondleiding door de Zuidpolder en een borrel na afloop.

Wethouder Sven Lankrijer prees de leden van WAC Eemnes voor het goede contact dat zij onderhouden met de gemeente: "Jullie zijn van grote waarde voor het college van burgemeester en wethouders en de gemeenteraad. Wat de WAC Eemnes zo bijzonder maakt is het goede contact tussen jullie en de gemeente. Dat verloopt heel natuurlijk en er wordt nauw samengewerkt. Dat is helemaal niet zo vanzelfsprekend. Jullie zijn een voorbeeld voor anderen. Iets wat we moeten koesteren."

In haar welkomstwoord stipte Eline Lemstra, voorzitter WAC Eemnes, de prijs aan die hun overkoepelend orgaan VACpunt Wonen onlangs aan Zuidpolder toekende. Deze 'Staal-Kropholler prijs' is bestemd voor het meest gebruiksvriendelijke project. Tijdens de rondleiding door Zuidpolder kregen de deelnemers praktische voorbeelden van toegepaste WAC-adviezen. "Een mooie en gevarieerde woonwijk. Fijn om als WAC hieraan je steentje bij te kunnen dragen", prees een van deelnemers.

De WAC behartigt belangen van de woonconsument. Ook het bevorderen van de woonkwaliteit en leefbaarheid van de woonomgeving en het beoordelen en geven van adviezen over nieuw- en verbouw van woningen en omgevingsplannen zitten in haar pakket.

Uit de krant