De zwaargewonde moeder.
De zwaargewonde moeder. Foto: Politie

Huizer verdachte (18) van woningoverval op Larens gezin langer vast

Algemeen

LAREN - Een 18-jarige man uit Huizen ontkent iedere betrokkenheid bij de gewelddadige woningoverval op een Larens gezin in de Sint Janstraat op 16 april van dit jaar.

Het verzoek van zijn advocaat om hem te schorsen uit zijn voorlopige hechtenis wees de rechtbank dinsdagochtend tijdens een zogeheten pro-formazitting af. Volgens haar zijn er nog voldoende ernstige bezwaren om de verdachte in vrijheid te stellen.
De Huizer werd drie weken na de woningoverval aangehouden op grond van een bloedspoor dat op een van zijn schoenen zat en dat overeenkwam met het DNA van een van de slachtoffers. Volgens de Huizer had hij de overval niet gepleegd. Hij was die avond thuis en had de bewuste schoenen uitgeleend aan iemand. Aan wie wilde hij dinsdag niet zeggen uit vrees voor represailles.

Het Larense gezin werd in de nacht van 15 op 16 april rond 01.00 uur overvallen door twee daders. Toen de 19-jarige zoon van het gezin rond die tijd thuis kwam en de voordeur opende, kwamen er twee mannen tevoorschijn die hem onder bedreiging van een pistool de woning in duwden. Door het lawaai, onder meer van het geblaf van de hond, kwamen de andere gezinsleden die boven lagen te slapen, naar beneden. Ook zij werden door de overvallers overmeesterd, waarbij de moeder zwaargewond raakte.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant