Lakeien en jonkvrouwen moedigen de deelnemers aan.
Lakeien en jonkvrouwen moedigen de deelnemers aan.

Laatste startbewijzen voor vierde Royal Run in de verkoop

Algemeen

BAARN - Trouwe deelnemers staan al te trappelen van ongeduld. Over een aantal dagen rennen zij weer langs het bordes van Soestdijk. Duizenden mensen doen weer mee aan de vierde Royal Run. "En het laatste nieuws is dat ook burgemeester Mark Roell en twee wethouders uit Baarn meelopen", vertelt organisator Pieter Landman.

Het evenement vindt op zondag 27 augustus plaats in het park en de bossen van Paleis Soestdijk in Baarn. Alle deelnemers lopen als een modern defilé eerst langs het beroemde bordes van het paleis en daarna via het park het Koninklijke bos is, dat het hele jaar gesloten is voor alle bezoekers, maar speciaal op deze dag voor de deelnemers wordt opengesteld.

De Royal Run staat voor gezondheid, sportief bewegen, loopplezier voor jong en oud en dat ook nog eens voor een goed doel. Het hardloopevenement bestaat uit drie onderdelen. De CAS Kids Run, de individuele loop en voor wie gezellig met collega's wil lopen is er de Rainforest Business Run

Orang-oetan

De Rainforest Business Run is dit jaar de teamloop van de Royal Run voor bedrijven en instellingen, die met elkaar 3.5, 7.0 of 10.5 km willen lopen. De Stichting Run for the Rainforest vraagt deelnemers sponsorgeld op te halen om het ernstig bedreigde regenwoud te beschermen. Voor elke 7 euro wordt er een nieuwe boom geplant in Sumatra voor een schonere lucht wereldwijd. Door hun steun wordt dit tropisch regenwoud, wat tevens de leefomgeving is van de Orang-oetan, in stand gehouden.

Er zijn vier verschillende afstanden: de CAS kidsrun over 1300 m en voor de individuele lopers en de businesslopers: 3.5 km of 7.0 km of 10.5. km. Landman: "De Royal Run is een hardloopfeest. Het startschot wordt gegeven door het eeuwenoude kanon van de Stadskannoniers uit Amersfoort en er zijn jonkvrouwen en lakeien aanwezig om iedereen welkom te heten of mee op de foto te gaan. Er is veel muziek en na afloop is er ruimte voor een drankje en/of hapje op het gezellige foodcourt gelegen direct na de finish. Ook kan een bezoek worden gebracht aan het paleis, waar gastheren en -vrouwen een rondleiding verzorgen."

Inschrijven

De inschrijving is voor kinderen 8,50 euro en voor volwassen 19,50 euro, inclusief toegang tot het park van Paleis Soestdijk.
Startnummers zijn nog tot 26 augustus te koop. Er kan ook een uniek ontworpen runningshirt worden besteld, dit jaar in zwart met Royal Run logo.

Zie ook www.royalrun.nl.

Uit de krant