Jos Boermans: 'Ik ben geen moraalridder, maar zie zo veel kansen zonder al te veel inspanning te hoeven leveren.'
Jos Boermans: 'Ik ben geen moraalridder, maar zie zo veel kansen zonder al te veel inspanning te hoeven leveren.'

Boermans: 'We hebben de ambitie om eenzaamheid bespreekbaar te maken'

Algemeen

LAREN - Als vervolg op de werkconferentie Eenzaamheid en Verbinden vindt vanaf maandag 25 september het Kom Erbij Festival plaats.

Twee weken lang tal van leuke activiteiten heeft tot doel het thema 'Eenzaamheid' in Laren (en omgeving) voor een langere tijd op de agenda te zetten.

Om eenzaamheid te signaleren, bespreekbaar te maken, aan te pakken en inwoners met elkaar te verbinden. Het festival is een initiatief van de gemeente Laren, Coalitie Erbij, Het Brinkhuis, Versa Welzijn, Bibliotheek Laren-Blaricum en Vivium Zorggroep en een groep vrijwilligers. Jos Boermans - actief in de Sociaal Domein Raad Laren en de Coalitie Erbij - is trots op het Kom Erbij-programma ("ziet er gelikt uit"), maar vindt het hartstikke jammer dat dit festival nodig is.
Boermans: "Eenzaamheid is een groot probleem in Nederland. Maar de vergrijzing in Laren zorgt wel voor een extra probleem." Hij meent dat je ervoor moet waken dat er een 'vergrijsde enclave' ontstaat. "Maar eigenlijk moeten mensen zichzelf niet op deze manier buiten het leven plaatsen. Een dilemma dus!"

De opening van het Kom Erbij Festival is op maandag 25 september om 19.00 uur in Het Brinkhuis. Iedereen is welkom, ook mensen uit Eemnes en Blaricum. Alle activiteiten staan vermeld op de website van de gemeente Laren.
Meer informatie over eenzaamheid is te vinden op www.samentegeneenzaamheid.nl.

Jos Boermans zegt dat ook jongeren eenzaam zijn. Lees zijn uitleg hierover in de (digitale) Laarder Courant de Bel op www.belnieuws.nl

Uit de krant