Met een informeel feestje werd de aftrap gegeven voor het 1e lustrum van het Brinkhuis.
Met een informeel feestje werd de aftrap gegeven voor het 1e lustrum van het Brinkhuis. Foto: Bob Awick

Start feestelijkheden 1e lustrum Brinkhuis

Buurt / wijk

LAREN - Het Brinkhuis bestaat 10 september 5 jaar. Een lastige datum, want dan opent het vernieuwde Singer ook feestelijk zijn deuren. Daarom is besloten om tot het einde van het jaar elke maand wat leuks te doen en vanavond was de start van het eerst lustrum met een informeel feestje.

Voor de feestelijke gelegenheid was iedereen uitgenodigd die als vriend van het Brinkhuis beschouwd kan worden. In principe zou er niet gespeecht worden, maar iedereen werd wel welkom geheten, waarna er onder ander genoten kon worden van muziek van Eemjazz en gezellig bijgepraat.

Huiskamer
Halverwege nam burgemeester Elbert Roest nog even het woord en prees het Hart van Laren weer eens voor wat er met het Brinkhuis bereikt is. "Het is echt de huiskamer van Laren geworden."

Daarna nam directrice Jolinda van Osch nog even het woord, maar vooral om iedereen aan te sporen een dansje te wagen op de dansvloer.

Kunstcafé
Vanaf nu zal er tot het einde van het jaar elke maand een lustrumactiviteit zijn. De eerste is 3 februari met een speciaal Kunstcafé.

"We zijn natuurlijk faciliterend en we vieren dit feest samen met de partners die hier onderdak vinden. Ook zij worden bij het jubileumfeest betrokken", aldus Van Osch

Lustrumprogramma
Op dit moment worden de puntjes op de i gezet, wat het lustrumprogramma betreft. Op de website van Hart van Laren en op de Facebookpagina zal uitgebreid aandacht worden besteed aan de maandelijkse jubileumactiviteiten.
 

Uit de krant