De ruimte tussen de winkels wordt opgeleukt om het centrum aantrekkelijker te maken voor inwoners en ondernemers.
De ruimte tussen de winkels wordt opgeleukt om het centrum aantrekkelijker te maken voor inwoners en ondernemers. Foto: Bob Awick

Winkelcentrum Bijvanck opgefleurd

Buurt / wijk

BLARICUM - De gemeente Blaricum gaat binnenkort aan de slag met het opfleuren van het vernieuwde winkelcentrum Bijvanck in de gelijknamige wijk in Blaricum.

"De gemeente heeft hiervoor raadsbreed een voorstel voor aangenomen", aldus wethouder Anne-Marie Kennis. In het voorstel melden alle partijen dat ze vinden dat het winkelcentrum nog geen levendigheid en gezelligheid uitstraalt en hopen door het nu 'op te leuken' dat de drie leegstaande panden ook sneller gevuld worden.

Glijbaantje
Het voorstel werd al in november aangenomen en kreeg in december een vervolg. De raad stelde toen ruim 30.000 euro beschikbaar. "We denken aan plantenbakken die niet vernield kunnen worden. Ook willen we kijken naar bijvoorbeeld een wiptoestel en een klein glijbaantje."

Bewoners van het winkelcentrum hebben aangegeven dat er wellicht ook gekeken kan worden naar het plein voor wijkcentrum De Malbak. "We hebben met de fractievoorzitters hierover overlegd en zij zijn hiermee akkoord. Daar gaan we dan ook naar kijken", aldus de wethouder.

Plan
Het plan voor de nieuwe inrichting zal tot stand komen met inspraak van winkeliers en bewoners. "We verwachten dat in april de raad de plannen dan kan goedkeuren." Dan kunnen ook de overige bewoners van de wijk zich erover uitspreken.

Uit de krant