De oprichtingsakte voor het Huis van Eemnes wordt door betrokkenen ondertekend.
De oprichtingsakte voor het Huis van Eemnes wordt door betrokkenen ondertekend. Foto: Studio Kastermans

Akte Stichting Huis van Eemnes ondertekend

Buurt / wijk

EEMNES - De Akte van Oprichting van de Stichting Huis van Eemnes is gisteren ondertekend. De akte regelt de verzelfstandiging van De Hilt en dat is een belangrijke stap op weg naar het Huis van Eemnes.

De Hilt zal in de toekomst worden afgebroken en er komt een nieuw Huis van Eemnes aan de Noordersingel. Hier zullen dezelfde activiteiten plaatsvinden, aangevuld met de bibliotheek en eventuele andere functies.

Heuglijk moment
De ondertekening wordt gezien als een heuglijk moment, ook al zijn er in de Eemnesser samenleving ook nog wel geluiden te horen die niet blij zijn met de ontwikkelingen. Dat bleek 13 maart ook tijdens de sessie waar de inspraakreacties op het voorontwerp van het bestemmingsplan werden besproken.

Het democratisch proces is echter gelopen en de raad stemde op 27 februari unaniem in met de oprichting van de Stichting Huis van Eemnes. De akte hiervoor werd getekend door burgemeester Roland van Benthem en de bestuursleden van De Hilt. Dit gebeurde onder toeziend oog van notaris Schade en bestuursleden van de bibliotheek.

Uit de krant