Video

Weer twee nieuwe buurtbiebs in Blaricum

Buurt / wijk

BLARICUM - Twee nieuwe buurtbiebs zijn vandaag gereed gemaakt in Blaricum. Deze keer een op de Viersloot 47 in de Bijvanck en de ander op de Van der Veenweg 2 in de Blaricummermeent.

Begin maart werd er ook al een geïnstalleerd op de Schapendrift 27 in het Oude Dorp. Het aantal buurtbiebs in Blaricum komt nu op zes. Vorig jaar werden er al drie geplaatst, respectievelijk op de Meentweg 37A, De Noord 56 op het Laantje van Heijenbrock 33.

Boeken
Inwoners kunnen boeken uit de buurtbieb halen en hoeven deze niet terug te brengen. Ze mogen er ook zelf boeken inzetten, zolang het geen grote boeken zijn als kookboeken en encyclopedieën.

"Het is de bedoeling dat er zo een levendig boekenverkeer ontstaat tussen de drie dorpsdelen, mensen elkaar daar tegenkomen en het is ook nog eens duurzaam", aldus initiatiefneemster Willy Meijer.

Blaricumse Boekenwurmen
De buurtbiebs worden beheerd door de bewoners, met uitzondering van die op de Meentweg 37A. De beheerders zijn verenigd in de werkgroep de Blaricumse Boekenwurmen. In deze werkgroep kunnen ze ervaringen met elkaar uitwisselen en kijken waar behoefte aan is.

"De werkgroep wil graag een stempel hebben waarmee de boeken kunnen worden gemarkeerd. Daarvoor hebben we een prijsvraag uitgeschreven. Mensen kunnen een ontwerp mailen naar willymeijertenhaaf@tiscali.nl."

Uit de krant