Het nieuwe team van de Malbak: staand jongerenwerker Wendy de Waal (l) en beheerder Sabine Kuperus met sociaal Werker Susan Bakker.
Het nieuwe team van de Malbak: staand jongerenwerker Wendy de Waal (l) en beheerder Sabine Kuperus met sociaal Werker Susan Bakker.

Open dag de Malbak

Buurt / wijk

BLARICUM - De vaste bezoekers zullen het al wel hebben gemerkt. Wijkcentrum de Malbak heeft een nieuw team, dat inmiddels al een paar maanden aan de slag is. Vandaag 15 oktober kan je de leden ontmoeten op de open dag van 13.00 tot 16.00 uur.

Het team bestaat uit sociaal werker Susan Bakker, beheerder Sabine Kuperus en jongerenwerker Wendy de Waal. Zij verzorgen nu het reilen en zeilen van het centrum.

Compleet
"We zijn sinds juni als team compleet", vertelt Sabine. "Er is flink bezuinigd bij Versa Welzijn en dat betekent dat we minder uren zijn gaan werken en daarmee is tegelijkertijd een grote verhuizing van medewerkers op gang gekomen."

"Zelf ben ik ook nog beheerder van Scan in Naarden. Soms is het wel moeilijk als je ergens bijna 30 jaar werkt en je als het ware ingeburgerd bent in een buurthuis. Aan de andere kant betekent het ook een frisse wind en een nieuwe uitdaging."

Routine
Susan vertelt dat zij zelf voor een andere werkplek heeft gekozen. "Ik deed onder andere het kinderwerk in Laren. Dat heeft Wendy nu van mij overgenomen. Ik zit ook in het Sociaal Wijkteam in Blaricum. Ik merkte dat ik steeds meer op routine ging doen en zag hier nieuwe kansen."

Wendy komt van buitenaf en werkte eerst in Uithoorn: "Daar ging het er heel anders aan toe dan hier. Dan merk je dat alles relatief is. Bijvoorbeeld als het gaat over de overlast die jongeren hier veroorzaken. Het valt hier voor mijn gevoel wel mee, hoewel het voor de bewoners die ermee te maken krijgen natuurlijk wel heel vervelend is.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant