Afbeelding
Foto: Koosje de Beer

'Onze Literaire Werkplaats is een inspiratiebron voor mooie ideeën'

Cultureel

EEMNES - "Van deze prachtige omgeving wilden we ook anderen laten genieten", geeft Gerard Beentjes als reden voor het beginnen van een Literaire Werkplaats aan huis.

door Koosje de Beer

Samen met zijn vrouw Ylva Ibsen organiseert de dichter hier culturele en literaire projecten en cursussen. Ook voor andere kunstenaars is het atelier in de uitgestrekte Eemnesserpolder een bron van inspiratie. Niet verwonderlijk, volgens Beentjes. "Hier bloeien mooie ideeën op, zoals een taalcafé voor nieuwkomers en, vorig jaar nog, ter ere van mijn verjaardag het Poëziefestival van het Miniatuur."

Enthousiasme
"Oei, dat is lang geleden", antwoordt Gerard Beentjes op de vraag wanneer hij is begonnen met dichten. "Ik moet een jaar of vijftien geweest zijn. Door het enthousiasme van een leraar Nederlands ben ik poëzie gaan lezen en ervan gaan houden." Hij lacht even. "Schrijven durfde ik nog niet echt. Ik was drie jaar met deze docent redacteur van het schoolblad. Toch heb ik in die periode vooral het literaire werk van andere leerlingen gepubliceerd. Zelf heb ik niet meer dan een gedicht aangeleverd. Ik vond mezelf niet goed genoeg."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant