De zalm met trekdrop wordt zorgvuldig opgemaakt.
De zalm met trekdrop wordt zorgvuldig opgemaakt.

Lekker Laren van start

Cultureel

LAREN - Lekker Laren is vandaag van start gegaan. Sonny Hoogwerf toonde vanmiddag met trots wat er allemaal op het culinair evenement op Plein 1945  te beleven valt.

"Dit is de derde keer dat wij het organiseren en we zijn er trots op. Ik heb altijd al iets met horeca gehad en mijn vrouw Marleen ook. Het is door de lokale horeca omarmd en ook toprestaurants komen hier graag."

Sterrenrestaurants
Dit jaar presenteren 19 restaurants zich met diverse hapjes. Opvallend daarbij zijn natuurlijk de sterrenrestaurants 't Amsterdammertje en De Hoefslag.

Een beetje vreemde eend in de bijt is het paviljoen van Le Bocque van 15 Larense ondernemers die bij hun Herendiner bedachten dat zij ook wel eens op Lekker Laren wilden staan. Zij presenteerden vanmiddag zelfs hun eigen bier.

Burgemeester
Burgemeester Elbert Roest kwam ook langs met wethouder Tijmen Smit. Samen met de Blaricumse burgemeester Joan de Zwart Bloch genoten zij volop van wat het evenement te bieden heeft.

Roest: "Lekker Laren is typisch Laren en een merk van Laren geworden. Lekker eten op goed niveau biedt het dorp zijn eigen kwaliteit. Dat verbonden met het entertainment dat Sonny biedt, is ideaal."

Entertainment
Het evenement is er nog tot en met zondag. Elke dag heeft een ander thema en daar is het entertainment ook op afgestemd. Voor meer informatie lekkerlaren.nl.

Hier kunnen ook online kaarten worden gekocht. Sonny: "Die moeten mensen nog wel even activeren, maar dan kunnen ze hier zo doorlopen en dan hoeven ze niet te wachten bij de kassa."

Bij de lifestyleproducten ook een stand met 'hemelse smaken' van het Paradijshof.

Sonny Hoogwerf presenteerde vanmiddag met trots wat Lekker Laren te bieden heeft.

Uit de krant