Gitte Spee leest voor uit Aap & Moll in het paleis in het Koninklijk Paleis op de Dam.
Gitte Spee leest voor uit Aap & Moll in het paleis in het Koninklijk Paleis op de Dam.

Gitte Spee leest voor in Koninklijk Paleis

Cultureel

LAREN - De Larense kinderboekenschrijfster Gitte Spee werd ter gelegenheid van de Kinderboekenweek uitgenodigd te komen voorlezen in het Koninklijk Paleis op de Dam. 

Dit omdat zij onlangs het nieuwe avontuur van Aap & Mol in de gouden boekje-reeks heeft uitgegeven: Aap & Mol in het paleis. Het gouden boekje vertelt het verhaal over het officiële ontvangstpaleis van Z.M. de Koning.

Torentje
Net als Aap & Mol! kun je er zomaar rondlopen. Ze hebben al veel gezien, maar dit paleis vinden ze wel heel bijzonder. "Mol, ik bedoel dat huisje daarboven!" Aap wijst naar het torentje van het paleis, "dat is nog mooier dan mijn boomhut. En veel hoger ook. Kom mee, dan klimmen we erheen."

Mol kan helemaal niet klimmen en wil met de trap. Ze glippen tussen de bezoekers door naar binnen. Zo begint het verhaal van Aap & Mol in het Koninklijk Paleis op de Dam. Het voert langs alle belangrijke zalen, zoals de vierschaar, de grote wereldkaarten, 

Laren
Eerder schreef Gitte ook al Aap & Mol in Laren en las zij dit voor aan kinderen in Singer Laren. Ook in Amsterdam smolten de kleintjes weer aan Gitte's voeten en luisterden geboeid toe.

Uit de krant