De strijdbare Rolf Knap voor het Rosa Spier Huis, dat op een andere plek opnieuw gebouwd wordt als de plannen doorgaan.
De strijdbare Rolf Knap voor het Rosa Spier Huis, dat op een andere plek opnieuw gebouwd wordt als de plannen doorgaan.

Strijden tegen nieuwbouw Rosa Spier Huis

Human interest

LAREN - Rolf Knap, bewoner van het Rosa Spier Huis in Laren sinds eind juli 2014, verzet zich met alles wat hij in zich heeft tegen de nieuwbouw van het wooncentrum voor ouderen aan de Hector Treublaan 1.

Daarom wil hij een comité oprichten met de naam 'Comité Rosa Spier Huis, verhuizen en slopen NEE' en wordt er op 12 september om 20.00 uur een oprichtingsvergadering gehouden in het Brinkhuis. "Hier kan iedereen binnenlopen", zegt Jack de Lange, die bestuurslid is van het comité in oprichting.

Snelweg
De grootste bezwaren die er zijn tegen nieuwbouw zijn de locatie aan de snelweg A1 en de grootschaligheid van het complex. De Lange woont niet in het Rosa Spier Huis, maar maakte zich hier ook al langer druk over.

"Die nieuwe locatie is een ellendeplek. Je hebt last van het geluid van de snelweg en het fijnstof. Bovendien ligt het aan het bittere einde van Laren met een grote schutting tegen de A1. Als ouderen naar deze plek moeten verhuizen, is de sociale verbinding met het dorp weg."

Kleinschaligheid
Knap: "Ze willen er bovendien veel meer woningen gaan bouwen. Dan gaat de kleinschaligheid van het complex verloren. Er komen bijvoorbeeld ook zorgwoningen. Deze nieuwbouw is bovendien kostenverslindend, terwijl renovatie op het terrein aan de Esseboom een stuk goedkoper kan."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant