Gerard Luchenberg met de gewonnen MVO award.
Gerard Luchenberg met de gewonnen MVO award.
Hoe is het met ...

Kringloopcentrum Eemnes heeft MVO in de genen zitten

Human interest

EEMNES - Het was een enerverend eerste halfjaar voor Kringloopcentrum Eemnes. Ze wonnen begin dit jaar de MVO Award en in april openden ze in Huizen een tweede vestiging aan de Machineweg bij de Bestevaer, terwijl er al twee kringloopwinkels in Huizen zijn.

Directeur Gerard Luchtenberg liet toen al weten dat er wat hem betreft plek was voor een derde kringloopwinkel. En nog steeds is hij daarvan overtuigd. In deze zomerserie 'Hoe is het met...' kijken we hoe het er nu voor staat. We spreken met Gerard Luchtenberg.

Genen
Dat ze begin dit jaar de MVO Award wonnen, zijn ze uiteraard heel blij mee. Maar als een complete verrassing kwam het niet, vertelt Luchtenberg. "Nee, we waren niet heel erg verrast. We zijn een bedrijf dat MVO in de genen heeft zitten. Het is ook de reden waarom we zijn gestart."

De kringloopwinkel is volgens de directeur op twee fronten actief. Op de sociale kant van MVO en op het gebied van milieu. "Veel mensen die bij ons werken hebben een afstand tot de arbeidsmarkt. Ze komen binnen als vrijwilliger of via een re-integratietraject. Via ons vinden ze dan hun weg richting de arbeidsmarkt."

Arbeidsmarkt
Dat geldt weliswaar niet voor iedereen, maar toch wisten het afgelopen jaar zeker zes mensen door te stromen richting de reguliere arbeidsmarkt. Een resultaat waar Luchtenberg trots op is.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant