Tettie de Vries is gastvrouw bij Singer Laren en assisteert ook bij rondleidingen voor dementerenden en hun mantelzorgers.
Tettie de Vries is gastvrouw bij Singer Laren en assisteert ook bij rondleidingen voor dementerenden en hun mantelzorgers.

Vrijwilligster Singer: 'Meeste bezoekers zijn heel enthousiast'

Human Interest

LAREN - Laren zet vrijwilligers in het zonnetje met een avond op 9 september waar iedereen welkom is die iets voor een vereniging, club, kerk of buurt doet. Wij spraken voor het BELNieuws alvast met enkele vrijwilligers over het werk dat zij met hart en ziel doen.

Vandaag het verhaal van Tettie de Vries. Zij is gastvrouw bij Singer Laren en helpt mee bij de rondleidingen van Onvergetelijk Singer voor mensen met dementie.

"Een vriendin vroeg drie jaar geleden of ik geen vrijwilligerswerk wilde doen bij het Singer museum", vertelt Tettie de Vries enthousiast. "Er waren mensen nodig en het leek mij direct leuk."

Kunstliefhebber
"Ik ben een echte kunstliefhebber en had eerder al gewerkt als vrijwilliger bij het theater. Daardoor wist ik dat de sfeer bij Singer goed was."

Tettie staat sindsdien twee keer per maand als gastvrouw bij de uitgiftebalie van de audiotours in de ochtenddienst van 11.00 tot 14.00 uur of de middagdienst van 14.00 tot 15.00 uur.

Behalve de audiotours deelt ze tijdens haar dienst ook speurtochten uit voor de kinderen en beantwoordt ze de vragen die bezoekers hebben.

Bezoekers
De vragen die ze krijgt zijn heel verschillend en vooral het contact met de bezoekers maakt dit vrijwilligerswerk volgens haar zeggen altijd weer verrassend.

"Zo is het opvallend dat 99,9% van de bezoekers altijd heel enthousiast is, maar dat dan plotseling iemand zegt dat het nergens over gaat." Ze vervolgt dat dit soort negatieve opmerkingen haar zeker niet uit het veld slaan.

"Integendeel! Dat maakt het werk juist interessant. Ik wil dan altijd weten waarom. Mensen mogen een tentoonstelling ook niet leuk vinden. Soms hebben ze daar best goede redenen voor."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant