Een voorstelling over belofte en schuld.
Een voorstelling over belofte en schuld. Foto: Ruud Fecken

Deo et Arti speelt ‘Repelsteeltje en de blinde prinses’: lukt het Repelsteeltje om zijn naam geheim te houden?

Kunst & Cultuur

EEMNES - Toneelvereniging Deo et Arti speelt de familievoorstelling Repelsteeltje en de blinde prinses van het Ro-theater in theater De Hasselbak.

‘Het broeit op het paleis tussen de koningin en haar prins-gemaal. Ze maken ruzie over hun blinde dochter, de jacht en wie de baas mag spelen. Het broeit ook bij varkenshoedster Josefien die opschept over haar zusje Sterre die ‘goud uit stro’ kan spinnen. En het broeit zeker bij aardmannetje Repelsteeltje en zijn vrouw Karla, omdat ze een groots en meeslepend leven willen”, aldus de toneelvereniging.

Geheimzinnig

Er is van alles aan de hand in het bos, op het paleis en onder de grond. “Repelsteeltje kijkt wie hij met zijn tovenaarskunsten kan helpen. En dan arriveert er ook nog een geheimzinnige gebedsgenezeres aan het hof, die zegt dat ze het blinde prinsesje kan ‘genezen’.  Wie houdt zich aan zijn woord? Lukt het Repelsteeltje om zijn naam geheim te houden?”

Het familiestuk wordt gespeeld door acteurs Sanne Ruisendaal-Bechger, Dorry Erkelens, Ruud Fecken, Anne Heiwegen, Maaike Heiwegen, Annemieke van der Poel, Angelique Scherpenzeel en Mischa Zegers Veeckens en is geregisseerd door Sjef Smet.

De voorstellingen worden gegeven op vrijdag 5, 12 en 19 april en beginnen om 19.30 uur. Op zaterdag wordt de voorstelling opgevoerd op 6, 13 en 20 april om 14.30 uur aan de Hasselaarlaan 1d in Eemnes. Een kaartje kost 10 euro en is te bestellen via www.deoetarti.nl.

Uit de krant