Op het terrein tussen de kerk en de ijsbaan kunnen vier tijdelijke woningen gebouwd worden.
Op het terrein tussen de kerk en de ijsbaan kunnen vier tijdelijke woningen gebouwd worden. Google

Vier tijdelijke woningen statushouders Wilgenpad

Mensen

EEMNES - Het college van Eemnes wil vier tijdelijke woningen bouwen voor statushouders aan het Wilgenpad. Deze locatie is voorgesteld door de Rooms-Katholieke parochie die het terrein hiervoor beschikbaar stelt.

De woonunits kunnen maximaal 16 statushouders vestigen en blijven maximaal vijf jaar staan. Het voorstel wordt, naar verwachting, eind november besproken in de gemeenteraad.

Taakstelling
De gemeente Eemnes stelt alles in het werk om te kunnen voldoen aan haar taakstelling. Voor juli 2017 moeten 33 statushouders een plek in Eemnes krijgen. Tien hebben inmiddels een woning toegewezen gekregen, onder andere in de Weiden.

In de Zuidpolder komen begin 2018 achtentwintig sociale huurwoningen beschikbaar. Hiervan zal een aantal aan statushouders worden toegewezen. Voor de komende tijd is dit echter nog niet voldoende.

Gezinnen
Bovendien verwacht de gemeente meer vraag naar grotere woningen, omdat veel van de nu gehuisveste alleenstaande statushouders op termijn verenigd worden met hun gezinnen.

Daarom is het college op zoek gegaan naar andere huisvestingsmogelijkheden voor statushouders. Dit nadat het voormalig gronddepot aan de Barbeelstraat als huisvestingslocatie was afgevallen.

Wachtlijst
Uitgangspunt was dat nieuwe opties niet ten koste mochten gaan van Eemnessers op de wachtlijst van de Alliantie. Tijdens de oriëntatie kwam de locatie aan het Wilgenpad in beeld, op initiatief van een groep betrokken leden van de Rooms-Katholieke geloofsgemeenschap.

Zondag zijn de kerkleden na afloop van de dienst over het plan bijgepraat. Direct omwonenden hebben een brief ontvangen, waarin zij zijn geïnformeerd over het plan en zijn uitgenodigd voor een inloopavond.

Uit de krant