In de sneeuw en gure wind gingen de hondenuitlaters aan de gluhwein.
In de sneeuw en gure wind gingen de hondenuitlaters aan de gluhwein.

Nieuwjaarsborrel hondenuitlaters 't Harde

Mensen

BLARICUM -  Dag in dag uit lopen de hondenliefhebbers met hun viervoeter - soms meerdere - op 't Harde in Blaricum. Vandaag deden zij iets bijzonders, zij hielden een nieuwjaarsborrel.

"Het is een prachtig terrein van Goois Natuurreservaat met een hek eromheen en drie toegangshekken. Hier kunnen de honden al van pup af aan socialiseren: weglopen kan niet, dus ze kunnen heerlijk 'uit hun dak gaan'", vertelt een van hen.

Socialiseren
De eigenaren socialiseren ondertussen ook. " Een win-win situatie. Bij mooi weer dromen ze van een koel glas wijn, 's morgens vroeg zou een kop koffie of warme chocola wel heerlijk zijn... Ze hadden het er veel over."

"Een aantal nam het voortouw: geen woorden maar daden! Vrijdag de 13de werd geprikt om iedereen nieuwjaar te kunnen wensen met een glaasje gluhwein in de hand."

Negen liter
Een kleine negen liter gluhwein verwarmde de wandelaars vandaag dus die op een besneeuwde 't Harde en met een gure wind wat warmte wel konden gebruiken. De kruimels van de overheerlijk kaasstengels waren voor de honden.

"Na een uurtje werd de lucht toch wel heel dreigend en werd het 'koek-en-zopie-voor-één-uur' weer opgebroken. Het nieuwe jaar was waardig ingedronken. Iedereen werd een mooi en warm 2017 gewenst."

Uit de krant