De JOP was al aardig toegetakeld door de gebruikers en gaat nu helemaal weg.
De JOP was al aardig toegetakeld door de gebruikers en gaat nu helemaal weg. Foto: Bob Awick

JOP Bijvanck gaat weg

Mensen

BLARICUM - De JOP, Jongeren ontmoetingsplaats, in het park in de Bijvanck vlakbij de scholen gaat weg. Dit heeft de gemeente besloten na voortdurende overlast. De plek wordt op termijn weer onderdeel van het park.

"Omwonenden ervaren veel overlast van de jongeren die er verblijven. Naar aanleiding daarvan zijn al flink wat maatregelen genomen met de BOA, politie en jongerenwerkers van Versa Welzijn", aldus burgemeester Joan de Zwart Bloch.

Vreugdevuur
"Rond Oud & Nieuw is het echt geëscaleerd. Er was een vreugdevuur en een omwonende is ook bedreigd. We hebben bovendien de indruk dat er wordt gedeald. Daarom gaan we de JOP op korte termijn verwijderen."

In de Bijvanck zijn voor jongeren nog twee plekken om te kunnen hangen. De JOP bij de skatebaan tegenover de Carpoolplaats en (Y)our Place in wijkcentrum De Malbak.

Persoonsgerichte aanpak
"Het is niet de bedoeling dat de overlast nu op een plek elders in de wijk ontstaat. Daarom denken we ook aan een persoonsgerichte aanpak van overlastgevende jongeren", meldt de burgemeester.

Bij deze aanpak is bekend welke jongeren de overlast bezorgen en hun ouders worden op de hoogte gesteld. Daarnaast zijn er kleine sancties mogelijk voor notoire lastpakken.

Uit de krant