De leefomstandigheden van de kinderen uit Armenië die naar Eemnes en omgeving komen, zijn slecht.
De leefomstandigheden van de kinderen uit Armenië die naar Eemnes en omgeving komen, zijn slecht. Foto's: Pax Kinderhulp Eemnes

Pax Kinderhulp Eemnes zoekt gastgezinnen

Mensen

EEMNES - Pax Kinderhulp Eemnes wil komende zomer weer een groep Armeense kinderen van tussen de acht en twaalf jaar ontvangen in Eemnes en omstreken. Daarvoor zoeken ze nog gastgezinnen.

De kinderen leven vaak in ernstige armoede. Pax Kinderhulp Eemnes wil deze kinderen een zorgeloos en onvergetelijke vakantie bieden. Tijdens een vakantie verblijven de kinderen voor drie weken bij gastgezinnen thuis.

Onvergetelijke ervaring
"Voor de eerste drie weken in juli 2017 zoeken wij gezellige en enthousiaste gastgezinnen. Als gastgezin geeft u de kinderen aandacht en een warm thuis. Maar ook voor u als gastgezin is het een onvergetelijke ervaring", staat in de oproep.

"U staat er uiteraard niet alleen voor. Werkgroep Pax Kinderhulp Eemnes zorgt dat u goed voorbereid bent. Medewerkers geven u de nodige ondersteuning tijdens de vakantie van de kinderen."

Activiteiten
"Vanuit de werkgroep wordt er een programma georganiseerd met ongeveer drie activiteiten per week. De ene keer is dit een dagdeel en de andere keer een hele dag. Soms alleen voor de Armeense kinderen, maar er zijn ook activiteiten waarbij de eigen kinderen van de gastgezinnen van harte welkom zijn."

Wie interesse heeft en zich wil aanmelden of meer informatie wil, kan terecht bij Olga Fakkeldij via 035-5383754 of kijk op de website paxkinderhulpeemnes.nl kijken. "Wij komen graag bij u langs voor een kennismakingsgesprek."

Een collage van een voorgaande vakantie van Armeense kinderen hier.

Uit de krant