Veel informatie over de aanpak van eenzaamheid werd uitgewisseld op de werkconferentie Eenzaamheid en Verbinden.
Veel informatie over de aanpak van eenzaamheid werd uitgewisseld op de werkconferentie Eenzaamheid en Verbinden. Foto: Bob Awick

Conferentie over eenzaamheid

Mensen

LAREN - Zo'n 75 mensen hebben gisteren de Werkconferentie Eenzaamheid en Verbinden in het Brinkhuis bijgewoond. "Een grote opkomst en er waren levendige discussies", aldus Jos Boermans.

De werkconferentie is een initiatief van Sociaal Domein Raad Laren, Vivium Zorggroep, Versa Welzijn, Bibliotheek Laren, Brinkhuis Laren, Gemeente Laren en Coalitie Erbij.

Serieus aanpakken
Wethouder Leen van der Pols opende de werkconferentie: "In Laren willen we het serieus aanpakken en de leerervaringen van elders gebruiken om het probleem van de eenzaamheid goed in kaart te kunnen brengen. Er blijkt veel kennis over wat werkt bij de bestrijding tegen eenzaamheid, die nu vaak onbenut blijft."

In de regio ervaart bijna 40 procent van de inwoners, van jong tot oud, in meer of mindere mate een gevoel van eenzaamheid. Ook in de Dialoog Laren is eenzaamheid genoemd als een thema dat Laarders bezighoudt.

Ideeën
Van de deelnemers heeft ongeveer de helft een professionele achtergrond en de helft is betrokken vrijwilliger. Boermans: "Er is heel veel informatie uitgewisseld en er zijn ook veel ideeën om op te pakken."

Doel was om te komen tot een werkgroep Eenzaamheid en Verbinden die de resultaten van de conferentie nu verder gaat uitwerken. "Er zijn wel 20 flipovervellen volgeschreven."

Uit de krant