Hennie Lanphen en Cor en Resida Hendriks zijn elkaars steun en toeverlaat rond de rommelmarkt van Koningsdag.
Hennie Lanphen en Cor en Resida Hendriks zijn elkaars steun en toeverlaat rond de rommelmarkt van Koningsdag. Foto: Koosje de Beer

Hele jaar druk met rommelmarkt Koningsdag

Mensen

BLARICUM - Hennie Lanphen en Cor en Resida Hendriks zetten zich al ruim twintig jaar in als vrijwilliger voor de Oranjevereniging. Van september tot Koningsdag zoeken zij de dozen uit die worden binnengebracht voor de Rommelmarkt.

Op de grote dag zelf staan ze achter de kraam om deze spullen te verkopen Een gesprek over boeken zonder kaft, maar ook over de bijzondere spullen die Blaricummers inbrengen. "Sommige stukken brengen in de handel zomaar driehonderd euro op."

In het zonnetje
"Ik schrok me wild toen de voorzitter ons naar voren riep", herinnert Hennie Lanphen zich nog levendig. Tijdens het stamppottenbuffet dat traditiegetrouw plaatsheeft voor de jaarvergadering van de Oranjevereniging is zij samen met Cor en Resida Hendriks in het zonnetje gezet.

Het drietal is het hele jaar door actief voor de feestvereniging. Tijdens de Kermisweek jureert Hennie het ringsteken en touwtrekken, doet Resida de kaartcontrole en sjouwt Cor met de dranghekken.

Rommelmarkt
Ook met de intocht van Sinterklaas helpen ze mee. De meeste tijd gaat echter zitten in het uitzoeken van de spullen die de Blaricummers inbrengen om te verkopen op de rommelmarkt op Koningsdag.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant