Rachel heeft 'een mijnenveld' in haar hoofd door een hersentumor, maar gaat niet bij de pakken neerzitten.
Rachel heeft 'een mijnenveld' in haar hoofd door een hersentumor, maar gaat niet bij de pakken neerzitten. Foto Bob Awick

Rachel loopt marathon voor STOPhersentumoren

Mensen

LAREN - Ex-balletdanseres Rachel Hinfelaar-Oomens (35) gaat nog dit jaar de Marathon van New York lopen voor de Stichting STOPhersentumoren.nl.

Zelf is ze in april gestopt met dansen bij Het Nationale Ballet omdat ze een hersentumor heeft. "Ik zeg zelf altijd dat ik een mijnenveld in mijn hoofd heb. Ik hoop dat ik de marathon kan lopen. Alles om mensen meer bewust te laten worden van wat een hersentumor is, omdat iedereen er een kan krijgen."

Sluipmoordenaar
Zelf kan ze er nog steeds niet over uit dat ze niets heeft gevoeld van de sluipmoordenaar in haar hoofd. "Ik was nota bene voor mijn werk altijd bezig met mijn lichaam en ik heb 0,0 signalen gehad", vertelt ze. Haar man Hans werd wakker toen ze een epileptische aanval kreeg, iets wat Rachel nog nooit had gehad. Dat was 27 juli 2013, op het toppunt van haar carrière.

Stemmen
"Je wereld stort in, de grond slaat onder je voeten weg en je ziet je toekomst wegvallen. Een week erna werd ik geopereerd en die operatie is geslaagd. Ze hebben bijna alles weg kunnen halen." Daarna begon haar herstel. "Ik moest alles weer leren filteren. Dat heb ik onderschat. Ik had toen nooit dit gesprek kunnen hebben, hier in het Brinkhuis. De stemmen van verderop hoorde ik toen net zo hard als die van jou."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant