Directeur Gerard Luchtenberg van KringloopCentrum Eemnes krijgt uit handen van wethouder Jan den Dunnen het compliment, behorende bij de campagne 'Smaakmaker'.
Directeur Gerard Luchtenberg van KringloopCentrum Eemnes krijgt uit handen van wethouder Jan den Dunnen het compliment, behorende bij de campagne 'Smaakmaker'. Foto: Studio Kastermans

KringloopCentrum Smaakmaker

Mensen

EEMNES KringloopCentrum Eemnes heeft maandag uit handen van wethouder Jan den Dunnen het compliment 'Erkend bedrijf met Smaak' gekregen en is daarmee een Smaakmaker en voorbeeldbedrijf waar tientallen mensen aan de slag zijn met een afstand tot de arbeidsmarkt, zoals langdurig werklozen en mensen met een re-integratie of leervraag.

Wethouder Den Dunnen: "Werk geeft structuur aan je leven, het brengt sociale contacten en het is voor iedereen prettig om mee te kunnen doen, om iets te kunnen betekenen voor de maatschappij. Maar een baan is helaas nog niet voor iedereen weggelegd."

Afstand
"Gelukkig zijn er steeds meer werkgevers die het belangrijk vinden om ook een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan te nemen. Want een ander van dienst zijn maakt je dag waardevol."

"En van de waardering die je krijgt, groeit je zelfvertrouwen. Vooral als het lukt om zoveel mogelijk zelf te doen. Een doel hebben door te werken en iets te doen waar je trots op bent. Dit kan bij KringloopCentrum Eemnes."

Raamsticker
De campagne 'Smaakmakers' is een regionale actie vanuit het werkgeversservicepunt Gooi en Vechtstreek. Werkgevers die mensen met een arbeidsbeperking kansen bieden, worden daarmee in het zonnetje gezet. Deze werkgevers krijgen de titel 'Erkend bedrijf met Smaak' en ontvangen een compliment in de vorm van een raamsticker.

Eerder kreeg ook het filiaal van het KringloopCentrum in Huizen het compliment en de titel 'Erkend bedrijf met Smaak'. Dit werd toen door de Huizense wethouder Janny Bakker uitgereikt.

Uit de krant