Wethouder Ton Stam plaatst als startsein een infiltratiekrat.
Wethouder Ton Stam plaatst als startsein een infiltratiekrat. Foto: Studio Kastermans

Startsein aanleg waterberging bij Singer

Natuur en Milieu

LAREN - Wethouder Ton Stam heeft vanmorgen het startsein gegeven voor de aanleg van een grote waterberging onder de parkeerplaats aan de Hein Keverweg bij Singer Laren. Dit deed hij door een infiltratiekrat te plaatsen in één van de infiltratie units. Deze bestaan uit diverse, op elkaar gestapelde kratten.

Wethouder Ton Stam: "Deze waterberging is één van de maatregelen die de gemeente Laren in de openbare ruimte treft om wateroverlast bij zware regenval in de toekomst te voorkomen."

Overstort
De waterberging fungeert als overstort voor een geavanceerd infiltratiestelsel dat de komende tijd rondom Singer Laren en in omliggende straten wordt aangebracht. De waterberging is een onderdeel van een hele reeks maatregelen om wateroverlast bij hevige regenval tot een minimum te beperken.

De gemeente Laren investeert 1,4 miljoen euro in maatregelen in de openbare ruimte die hiervoor moeten gaan zorgen. De meeste maatregelen worden verspreid over zes jaar uitgevoerd. Het gaat hierbij om zowel onder- als bovengrondse voorzieningen.

Buitenruimte
De werkzaamheden aan de buitenruimte rondom Singer Laren worden gefaseerd uitgevoerd en sluiten naadloos aan bij de bouw van het Singer theater. Gestreefd wordt om de werkzaamheden, met uitzondering van het planten van diverse bomen, zoveel mogelijk af te ronden vóór de opening van het nieuwe theater.

Uit de krant