Uit deze auto werd de airbag uit het stuur gestolen.
Uit deze auto werd de airbag uit het stuur gestolen.

Airbagdieven nu ook actief in de Blaricummermeent

Politie

BLARICUM - Airbagdieven zijn nu ook in de Blaricummermeent actief. De nabijgelegen wijk het 4e Kwadrant in Huizen wordt al langer geteisterd door een bende die airbags, stuurwielen en ingebouwde navigatiesystemen ontvreemdt.

"Vorige week waren er ineens zeven inbraken van airbags en soms een heel stuur. Meestal gaat het om criminele bendes uit Oost-Europa. Ze zijn vooral actief op plekken dicht bij een snelweg, zodat ze snel weg kunnen", aldus een woordvoerder van de politie.

Gemeente
Een onderwerp waar ook de gemeente Blaricum samen met de politie in de Week van de Veiligheid en het Donkere Dagen Offensief mee bezig is.

In een Burgernetbericht waarschuwden zij ook bewoners: "Dit jaar hebben er tijdens de nachtelijke uren meerdere diefstallen uit auto's plaatsgevonden, voornamelijk in de Blaricummermeent. Hierbij zijn airbags/stuurwiel en/of ingebouwde navigatiesystemen ontvreemd. Vooral de merken Audi, Mercedes, BMW en Volkswagen zijn bij het dievengilde in trek."

Geflyerd
Om bewoners alert te maken op de kans van een auto-inbraak werd er maandag 10 oktober en woensdag 12 oktober geflyerd. In de flyer staan informatie en preventietips om autokraken zo veel mogelijk te voorkomen.

Ook roept de gemeente op om lid te worden van een WhatsAppgroep in de buurt. "Veiligheid is een zaak van ons allemaal en u bent de ogen en oren van de buurt!"

WhatsAppgroep
Op blaricum.nl kunnen inwoners onder het hoofdstuk 'Openbare Orde en Veiligheid' zien of er zo'n groep bestaat in hun straat en/of buurt. Mocht dit niet zo zijn, dan kunnen zij lezen hoe zij eventueel een nieuwe WhatsAppgroep op kunnen richten.

Uit de krant