Afbeelding
Foto: Politie

Tweede verdachte overval St. Janstraat nog zoek

Politie

Laren De tweede verdachte van de overval in een woning aan de St. Janstraat medio april is nog altijd niet aangehouden. De eerste vermoedelijke dader, een 18-jarige man uit Huizen, is al wel ingerekend. Dat meldt de politie een week na de aandacht over de zaak in 'Opsporing Verzocht'.

De tv-uitzending leverde 36 tips op. De recherche deelde bewakingsbeelden met de kijkers en riep getuigen op informatie te delen. De Huizer zit nog vast. Met behulp van de bewakingsbeelden hoopt de politie de tweede dader te kunnen opsporen. Hij is donker getint en droeg tijdens de pinpoging een sjaal van Louis Vuitton voor zijn gezicht.

De overval vond plaats in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 april. Als de 19-jarige zoon rond 01.00 uur thuis komt en de voordeur wil openmaken, duiken twee mannen op uit de bosjes. Ze grijpen de jongen vast en dreigen hem neer te schieten als hij niet precies doet wat zij zeggen. Eenmaal binnen worden ook de ouders wakker van hun blaffende hond. Wanneer de moeder vervolgens de trap af komt, mishandelen de overvallers haar ernstig. Ook de vader wordt onder handen genomen. In het uur dat de daders binnen waren dwongen ze de bewoners om onder meer hun bankpassen en pincodes af te geven. Met de bankpassen probeerden de daders om 3.50 uur die nacht te pinnen bij een geldautomaat in het winkelcentrum in de wijk Bovenmaat in Huizen.

Uit de krant