Een beperkte herinrichting van de Brink is gewenst. Bijvoorbeeld met paden er overheen.
Een beperkte herinrichting van de Brink is gewenst. Bijvoorbeeld met paden er overheen.

Brink speelt centrale rol in Centrumvisie Laren

Politiek

LAREN - De gemeente Laren presenteert binnenkort de Centrumvisie aan inwoners en ondernemers. De visie is een opzet om te komen tot een vernieuwing van het bestemmingsplan in het centrum. De Brink speelt daarin een belangrijke rol.

Opvallende punten in de visie zijn de wens voor een hotel, het liefst aan de Brink, en de verplaatsing van de markt naar de Brink. Iets wat nog geen draagvlak heeft onder de ondernemers, maar wat wel verder uitgewerkt zal worden.

Compact
Kern van de visie is dat de gemeente voor de toekomst kiest voor een compact centrum met de Brink als levendig hart van het dorp op het kruispunt van radialen van wegen door het centrum.

Aan de radialen is het voorzieningenaanbod van Laren in de vorm van horeca en detailhandel gevestigd. Aan de uiteinden kennen de radialen eigen parkeervoorzieningen.

Vitaal
Door het college wordt in de visie ingezet op een vitaal centrum met een gevarieerd en kwalitatief voorzieningenaanbod en ruimte voor vernieuwing en ondernemen.

Daarnaast wil Laren de culturele, kunstzinnige en creatieve identiteit verstevigen. Het centrum moet daarbij wel de traditionele dorpse sfeer behouden. Een schoon, toegankelijk en gastvrij centrum wordt ook als voorwaarde gezien.

Gepresenteerd
De Centrumvisie Laren wordt op 31 oktober aan de inwoners gepresenteerd. Zij zijn vanaf 20.00 uur welkom in de raadszaal. Ondernemers zijn op 2 november vanaf 20.00 uur welkom in het Brinkhuis voor een toelichting.

Vervolgens zal de visie in januari 2017 worden besproken en vastgesteld door de gemeenteraad. Dan start de uitwerking van de genoemde punten, zodat die bij het vaststellen van het nieuwe bestemmingsplan eind 2017/begin 2018 kunnen worden meegenomen.

Uit de krant